Search Engine Optimization oftwel SEO. Hoe pas ik SEO (en SEA in Google) toe?

Een goede en snelle hosting en super teksten schrijven is een must om een goede ranking in Google te krijgen. Maar uiteindelijk zul je ook SEO separaat moeten schrijven, zowel voor je teksten als foto’s. Search Engine Optimization (SEO) oftewel zoekmachine optimalisatie (je vindbaarheid) vraagt dus aandacht, tijd en kennis:

  • De focus keyword oftewel keyphrase zijn de zoekwoorden waar jij je pagina het meest op wil laten ranken in Google.
  • De SEO titel is de korte tekst die direct onder je URL verschijnt in een Google venster.
  • Een meta tag (omschrijving) is de tekst die daaronder in Google zoekvenster wordt weergegeven.
  • En bij foto’s wil je een correcte naam voor de foto zelf, maar ook titel en een goede alt-tekst, zodat Google ook weet waar de foto over gaat.

Door slimme SEO teksten te schrijven, zullen de Google robotten je op een gegeven moment vinden op de zoekwoorden die jouw doelgroep invoert. Om je een voorbeeld te geven wat wij bedoelen: Bij het integreren van website teksten gaat Google een standaard omschrijving eraan koppelen (meestal de eerste teksten bovenaan de pagina). Als je een SEO gaat schrijven ziet dat er veel professioneler en beter uit.

Dus we willen niet (als voorbeeld):

 

 

 

 

 

 

Maar we willen (na SEO in te vullen) bijvoorbeeld:

 

 

 

 

 

 

Geen tijd hiervoor of weet je niet hoe dit moet? Laat desgewenst door onze experts de SEO schrijven voor €10 per pagina. Je bepaalt zelf welke pagina’s dit zijn, het hoeven niet alle pagina’s van je website te zijn! Ook voor SEA in Google ben je aan het juiste adres. Optioneel boek je bij ons een basis training SEO en SEA, en ga daarna zelf aan de slag!